Er een vrijstelling is voor publicatie van panden zonder EPC-attest?

 

Zoals in onze vorige blogpost gemeld werd, duiken er heel wat problemen bij de koppeling van het adres van het gekeurde pand aan het gebouwenregister van de overheid. Omdat hierdoor heel wat dossiers in een wachtrij worden gezet, waardoor makelaars niet kunnen publiceren en ook eigenaars veel geduld moeten uitoefenen, heeft het Vlaams EnergieAgentschap besloten om hierbij een vrijstelling te geven. Dit wil zeggen dat deze panden toch gepubliceerd mogen worden ook al is het EPC-attest nog niet opgemaakt. De voorwaarde is wel dat dit op voorhand gemeld is aan het VEA, dit bewijs dient bijgehouden te worden.

Je bij Enermico vanaf nu ook een offerte kan laten opmaken om een niet-conform gekeurde elektrische installatie conform te maken?

Wanneer de elektrische installatie van een woning of appartement wordt afgekeurd dan kunnen wij u vanaf nu een offerte bezorgen waarop de punten van afkeur beschreven staan alsook de kostprijs om dit op te lossen. Dit kan interessant zijn voor uzelf maar ook voor geïnteresseerde kopers.

We bij Enermico over endoscopen beschikken om isolatie in muren en daken te kunnen nagaan?

Bij de opmaak van een EPC-attest dienen wij ons steeds te baseren op bewijsstukken. Als bijvoorbeeld een muur geïsoleerd is dan moeten wij dit visueel kunnen vaststellen of verder kunnen gaan op een geldig factuur waarop deze isolatie beschreven staat. Als deze beide niet meer mogelijk zijn dan kunnen wij, mits duidelijke toestemming van de eigenaar, een gaatje met een diameter van 1cm in het schildeel boren en met de endoscoopcamera nagaan of dat er effectief isolatie aanwezig is. Dit kunnen wij dan ook aangeven op het EPC-attest.

We bij Enermico werken met glasdiktemeters?

Bij de invoering van het EPC+ worden de score en ingevoerde gegevens van woningen en appartementen getoetst aan de doelstelling die de overheid tegen 2050 oplegt. Hierdoor wordt het nog belangrijker om over zo veel mogelijk informatie te kunnen beschikken. Met onze glasdiktemeters meten we, zoals het woord het zegt, de dikte van de (nieuw) geplaatste beglazing op zodat we aan de hand hiervan nog specifiekere invoergegevens kunnen opzoeken.

Enermico

Zwarte Dreeferf 11,
2490 Balen

014 89 82 02
info@enermico.be

Maak uw afspraak