Hoe snel kunnen wij een blowerdoortest uitvoeren?

Wij garanderen bijzonder korte uitvoeringstermijnen.

 • Vul dit formulier in voor een afspraak.
 • Wij mailen u uiterlijk binnen de 48 uur terug en maken dan definitief een afspraak.
 • Binnen de week na de uitvoering van de blowerdoortest ontvangt u het verslag met de resultaten voor uw EPB-verslaggeving.

Hoeveel kost een blowerdoortest door Enermico?

Wij voeren een complete blowerdoortest uit voor een uiterst scherpe all-in prijs, inclusief de nodige verslaggeving.

 • Blowerdoortest: 300 euro (BTW inclusief, exclusief kosten conformiteitsverklaring)
 • Blowerdoortest in combinatie met debietmeting: 405 euro (BTW inclusief, exclusief kosten conformiteitsverklaring)

Hoe verloopt een blowerdoortest?

 1. Bij een blowerdoortest meten we de totale luchtdichtheid van uw woning. Vooraf geven we u gerichte tips om uw nieuwbouwwoning maximaal voor te bereiden op een goede score tijdens de test.
 2. We plaatsen het blowerdoortoestel ter hoogte van een buitendeur.
 3. Het toestel zorgt voor een onderdruk van 50 pascal in de woning en meet vervolgens de snelheid waarmee de druk zich herstelt door het aanzuigen van verse buitenlucht via openingen in de woning. De totale test neemt ongeveer één uur in beslag.
 4. De resultaten van de test leveren de nodige parameters op die worden verwerkt in de EPB-verslaggeving van uw woning. Zo maakt een geslaagde blowerdoortest het mogelijk om het officiële EPB-peil van uw woning met maximaal 15 punten te laten dalen.

Waarom een blowerdoortest?

Er zijn verschillende goede redenen om een blowerdoortest te laten uitvoeren.

 • Wanneer u dreigt de wettelijke EPB-norm te overschrijden met een nieuwbouwwoning kan u met een blowerdoortest de verwachte boete vermijden of doen dalen. Hier realiseert u mogelijks een besparing mee tot 1.500 euro.
 • Woningen met een zeer laag EPB-peil kunnen meerdere jaren genieten van een verlaagde onroerende voorheffing. Een geslaagde blowerdoortest levert dus een extra financieel voordeel dat meerdere duizenden euro’s kan bedragen.
 • Verschillende energiecommunales geven subsidies aan woningen met een uiterst laag EPB-peil. Met een blowerdoortest kan u het EPB-peil met maximaal 15 punten verlagen, waardoor u mogelijks in aanmerking komt voor (hogere) subsidies.
Bekijk hier een voorbeeld van een verslag van een blowerdoortest.

Maak uw afspraak

Waar voeren wij blowerdoortests uit?

Voor blowerdoortests zijn wij actief in een bijzonder grote regio. We spreken concreet over de volgende regio’s met omliggende gemeenten: Genk, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Geel, Lier, Herentals, Mol, Turnhout, Tongeren, Leuven, Diest, Westerlo,...