Hoe snel kunnen wij de luchtdichtheid van uw ventilatiekanalen meten?

Wij werken met korte uitvoeringstermijnen.

  • Vul dit formulier in voor een afspraak.
  • Wij mailen u uiterlijk binnen de 48 uur op en maken dan definitief een afspraak.
  • Binnen de week na de uitvoering van de meting ontvangt u het verslag met de resultaten en - indien vereist - het certificaat met de luchtdichtheidsklasse.

Hoeveel kost een luchtdichtheidsmeting van ventilatiekanalen bij Enermico?

Wij voeren een luchtdichtheidsmeting van uw ventilatiekanalen uit voor een vaste prijs.

  • Meting met gespecialiseerde apparatuur, inclusief rapportage en luchtdichtheidscertificaat: 350 euro (BTW inclusief)

Hoe verloopt een luchtdichtheidsmeting van ventilatiekanalen?

  1. We meten de luchtdichtheid van uw ventilatiekanalen. Een voldoende luchtdichtheid is van groot belang voor een goede werking van uw ventilatiesysteem. Wanneer uw ventilatiekanalen luchtlekken bevatten, bereikt u mogelijk niet de nodige debieten voor een voldoende ventilatie van uw woning of het gebouw.
  2. Wanneer de ventilatiekanalen vakkundig gemonteerd zijn, dan blijven de luchtverliezen beperkt tot een strikt minimum. Een luchtdichtheidsmeting vormt dan ook een belangrijke kwaliteitscontrole van uw ventilatiesysteem. Bij een gecertificeerde meting selecteren we één traject van ventilatiekanalen en gebruiken dit als steekproef.
  3. Bij een luchtdichtheidsmeting plaatsen we het ventilatiekanaal in overdruk en meten we zeer nauwgezet het luchtverlies in het afgebakende traject. Eventuele lekken in de ventilatiekanalen sporen we gericht op met witte rook.

Waarom een luchtdichtheidsmeting van ventilatiekanalen?

In vele gevallen wordt een luchtdichtheidsmeting van ventilatiekanalen uitgevoerd in opdracht van de aannemer. Deze kan met het luchtdichtheidscertificaat aantonen dat de ventilatiekanalen vakkundig en correct geplaatst werden.

Als particulier kan u met een succesvolle luchtdichtheidsmeting uw E-peil 2 à 3 punten doen dalen. Momenteel is een luchtdichtheidsmeting niet verplicht, maar we raden de test ten zeerste aan om de goede werking van uw ventilatiesysteem te controleren.

Combinatie met ventilatieverslaggeving en blowerdoortest

In sommige gevallen combineren we een luchtdichtheidsmeting van de ventilatiekanalen met de volledige ventilatieverslaggeving en een blowerdoortest. Zo geven we u een volledig beeld van de luchtdichtheid van uw woning en de prestaties van het ventilatiesysteem. Bij een combinatie van opdrachten geniet u van interessante kortingen.

In welke plaatsen voeren wij een luchtdichtheidsmeting van de ventilatiekanalen uit?

Vanuit onze vestiging zijn wij actief in de volledige provincies Antwerpen, Limburg en grote delen van Vlaams-Brabant. Wij gaan dagelijks aan de slag in de regio’s van Balen, Mol, Turnhout, Herentals, Genk, Antwerpen, Lier, Mechelen, Hasselt, Geel, Tongeren, Leuven, Diest,...