Hoe snel kunnen wij een ventilatieverslaggeving in orde brengen?

Wanneer gewenst verzekeren wij een uiterst snelle service.

Ventilatieverslaggeving verloopt in twee fasen. Wij houden ons steeds strak aan de afgesproken timing.

  • Vul dit formulier in voor een afspraak.
  • Wij mailen u uiterlijk binnen de 48 uur op en maken dan definitief een afspraak.

Hoeveel kost een ventilatieverslaggeving bij Enermico?

Wij voeren ventilatieverslaggeving uit voor een vaste prijs.

  • Ontwerp ventilatiesysteem en controle achteraf: 365 euro (BTW inclusief)
  • Debietmeting ventilatiesysteem: 150 euro (BTW inclusief)

Hoe verloopt een ventilatieverslaggeving?

  1. Tijdens de ontwerpfase van uw woning werken we als ventilatieverslaggever een voorontwerp uit van het ventilatiesysteem. Naast het uittekenen van de leidingen op het bouwplan voorzien we op plan een overzicht van de toevoerdebieten, de doorstroomdebieten en de afvoerdebieten. De toevoer- en afvoerdebieten moeten met elkaar in balans gebracht worden. Ook de doorstroomopeningen analyseren we nauwgezet.
  2. Na de realisatie van de woning controleren we ter plaatse de goede werking van het ventilatiesysteem. Daarbij wordt nauwgezet nagemeten of de gerealiseerde debieten in overeenstemming zijn met het vooraf opgestelde ventilatieverslag.
  3. Als alles klopt, ontvangt u een attest dat u aan uw EPB-verslaggever als stavingsdocument kunt overhandigen.

Wat is een ventilatieverslaggeving?

Ventilatieverslaggeving geldt als bijkomende verplichting voor particuliere nieuwbouw sinds 2016. Deze verplichting volgde uit de vaststellingen van de Vlaamse overheid dat de theoretische debieten van de ventilatiesystemen vaak niet overeenstemden met de realiteit.

Problemen met slecht functionerende of onvoldoende afgestelde ventilatiesystemen zorgen voor een hoger energieverbruik en onvoldoende luchtkwaliteit in de woning.

Een ventilatieverslaggever voorkomt deze problemen door het ventilatiesysteem uit te werken en de correcte afstelling te controleren.

Combinatie met blowerdoortest

In vele gevallen combineren wij de controlemeting voor de ventilatieverslaggeving met een blowerdoortest. Zo krijgt u een compleet beeld van de luchtdichtheid van uw woning en de prestaties van uw ventilatiesysteem. U geniet dan van een interessante korting.


Maak uw afspraak

In welke plaatsen voeren wij een ventilatieverslaggeving uit?

Wij richten ons vanuit onze vestiging in Balen op de volledige provincies Antwerpen en Limburg. Daarnaast zijn wij ook actief in grote delen van Vlaams-Brabant. Concreet maken wij regelmatig een ventilatieverslaggeving in regio’s rond Herentals, Mol, Turnhout, Genk, Antwerpen, Lier, Mechelen, Hasselt, Geel, Tongeren, Leuven, Diest,...